Sınavda Uyulması Gereken Kurallar

SINAV UYGULAMA TALİMATI

1. Sınava girişte kimlik kontrolü yapılacaktır. Geçerli kimlik belgesi (Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport) olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

2. Sınav salonuna cep telefonu ve bilgisayar özellikli cihazlarla giriş kesinlikle yasaktır.

3. Şeffaf pet şişelerde bandajı çıkarılmış şekilde su haricinde, içecek veya  yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleri ile ilaç vb maddelerle sınav salonuna girilemez.

4. Adaylara sınavdan önce kurşun kalem ve silgi sınav yerinde verilecektir.

5. Adaylar, üzerlerinde adlarının yazılı olduğu sıralara oturacak ve kimlik belgelerini sıralarının üzerine koyacaklardır.

6. Salon görevlileri, öncelikle adayların kimlik kontrolünü gerçekleştirecektir.

7. Adaylar, soru kitapçığındaki sayfaları hızlıca kontrol ettikten sonra kitapçık ve cevap kağıdının bilgilerini eksiksiz ve doğru bir şekilde dolduracaklardır. Bu işlemi doğru ve eksiksiz yaptıklarını cevap kağıdının ilgili alanında onaylayacaklardır. Ayrıca, soru kitapçığı numarasını doğru ve eksiksiz şekilde kodlamak adayın sorumluluğundadır.

8. Sınava giren adaylar, kendilerine verilen soru kitapçığı ve cevap kağıtlarını kontrol ederek kendi kategorilerine uygun olduğundan emin olmalıdırlar. Aksi takdirde, derhal salon başkanına bilgi vermeleri gerekmektedir. Soru kitapçığı ve cevap kağıdını kabul edip inceleme yapmadan sınava devam eden adayların, sınav evrakının yanlışlığından kaynaklanan sorunların tüm sorumluluğu kendilerine aittir.

9. Adaylar sınav süresince aşağıdaki kurallara uymak zorundadırlar:

 -Konuşmak, kopya çekmek veya kopya vermek kesinlikle yasaktır.

 -Salondaki görevlilere soru sormak yasaktır.

 -Müsvedde kâğıdı kullanmak veya soru ve cevapları başka bir kâğıda yazmak yasaktır.

 -Soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmak yasaktır.

 -Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermek yasaktır.

 -Sınavın cevaplama süresi başlamadan önce soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya başlamak yasaktır.

 -Sınav süresi bittikten sonra dahi soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmek yasaktır.

 -Sınav düzenini bozan davranışlarda bulunmak yasaktır.

10.Yukarıdaki kurallara uymayan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Kurallara uymak adayların temel görevidir. Kurallara aykırı davranışta bulunan adaylar sınava devam etmelerine izin verilmeyecektir. Ancak, sınav görevlileri diğer adayların dikkatlerini dağıtmamak ve zaman kaybetmelerine neden olmamak amacıyla kural dışı davranışlarda bulunanlara uyarıda bulunmayabilir. Uyarılmış olsun veya olmasın, kurallara aykırı davranışta bulunan adayların kimlikleri ve kusurları sınav tutanağına veya görevlilerin raporlarına açıkça yazılacak ve bu adayların sınav sonuçları geçersiz sayılacaktır.